Love for Food

Falafel Experiences

DSC_8936AWhen I came across this Falafel Recipe on A Beautiful Mess, I just had to try and make it. I've been having some serious Berlin food cravings and just thinking about the Falafel at Habibi (Winterfeldtplatz) made my mouth water. The recipe sounded just a little complicated so I was courageous enough to try. Now, it would be a waste to make Falafel for only 2 people, that's why we invited some friends to watch me struggle with the mixer, but more on that later. And since after I started listing the ingredients, the ever so critical boyfriend was all like, 'Where's in the meat?', I improvised on meatballs and simply made them oriental. Follow a normal recipe and add chopped cilantro, cardamom and cumin. Há! /// Quando encontrei essa receita de Falafel no blog A Beautiful Mess, simplesmente tive que tentar de fazer. Eu ando com sérios desejos de comida berlinense e só de pensar no Falafel do Habibi (no Winterfeldtplatz) já fiquei com água na boca. Como a receita é só levemente complicada, juntei coragem e testei. Fazer Falafel para 2 pessoas seria um desperdício, então chamamos alguns amigos para rir da minha briga com o liquidificador, mas depois conto mais sobre isso. E já que quando listei os ingredientes, o namorido crítico largou um 'Cade a carne?', improvisei e fiz almôndegas orientais. Segue uma receita normal e acrescente coentro picado, cardamomo e cumin. Rá! DSC_8937A
I didn't take pictures during the making mainly because I was really focused and scared of screwing it all up and secondly because it wasn't very pretty to look at. Notes to self: - Chickpeas grow A LOT, next time, don't cook 1kg. - Get a food processor, the paste is just too thick for the mixer. - The oil has to be reaaally hot, otherwise the Falafel balls will look very sad (as can be seen above). - Make more cucumber-yogurt sauce. Huge success!! /// Eu não bati fotos durante principalmente porque estava muito concentrada e com medo de errar tudo e também porque simplesmente não foi algo tão bonito de se olhar. Dicas para mim: - Grão de bico cresce MUITO, na próxima, não cozinhe 1kg. - Compre um processador de alimentos, a massa simplesmente é grossa demais para o liquidificador. - O óleo precisar estar muuuito quente, se não as bolas de Falafel ficam com cara triste (como podem ver acima). - Faça mais molho de iogurte com pepino. Mega sucesso!!DSC_8938A
So proud!!! /// Muito orgulho!!! ps. A salada é a mesma daqui. E o molho é feito com iogurte grego natural, queijo quark, limão, pepino ralado, salsinha picada, sal e pimenta.