Hey ho, let’s go make some tasty desert. Panna Cotta is one of my favorites because of its rich vanilla cream flavor. This recipe serves 4, but you’re the boss, since you chose the glasses.
400ml cream (the more liquid, the better) 1 vanilla bean 50g sugar 2 gelatine leaves
Scrape out the insides of the vanilla bean and stir in with the cream, sugar and the bean itself, then put the everything in a pot to boil up once. After that lower to heat and let the mix boil slowly for 15 minutes, stirring occasionally. In the meantime put the gelatine leaves in cold water for 5 minutes. Fish out that bean, then add the gelatine giving it a little squeeze first. Stir to dissolve and pour the panna cotta into pretty glasses. Leave room for the raspberry sauce. Let the glasses cool for a bit and then put them into the fridge for 2 hours.
For the fruit sauce I use:
300g frozen raspberries. If you overdosed on Absolut Raspberri and the smell makes you barf, try different fruits such as strawberry, passion fruit, wild berries or peaches. 30g sugar 1 banana (natural sweetener, what up?!)
Throw everything in the mixer. Done. Ridiculous, right? Now pour it into the glasses on top of the panna cotta. Separate some whole fruits and place them on the sauce together with a mint leaf and voilá! /// Hey ho, let’s go. Bora fazer uma sobremesa gostosa?! Panna Cotta é um dos meus favoritos por causa do rico sabor de creme. Essa receita serve 4 pessoas, mas você escolhe as taças, então você que manda.
400ml de nata fresca ou creme de leite fresco (Mais liquido, melhor. Costumo usar um quase tão liquido quanto leite. Acredito que pode ficar bom também com creme de leite misturado com leite, meia-meia) 1 vagem de baunilha 50g de açúcar 2 folhas de gelatina
Joga a nata/o creme na panela. Corta a vagem de baunilha e raspa com a faca tirando os mini-sementes. Isso, a vagem em si, mais o açúcar vai junto na panela até ferver uma vez. Depois deixe cozinhando no fogo baixo por 15 min mexendo de vez em quando. Coloca as folhas de gelatina na água gelada por 5 minutos, depois tira a vagem e espreme e adicione a gelatina, dissolve e coloque nas taças deixando espaço para a calda. Depois de esfriar um pouco tem que ir mais 2 horas na geladeira.
Para a calda eu uso:
300g de framboesas congeladas. Quem tomou um porre de Absolut Raspberri e fica enjoado com o cheiro experimenta frutas diferentes como morango, maracujá, frutas vermelhas ou pêssego. 30g de açúcar 1 banana (adoçante natural, yo)
Joga tudo no liquidificador. Pronto. Ridículo né? Agora coloque dentro das tacas e enfeite com frutas inteiras e folhas de hortelã. Voilá!
Love for Food
2012-12-13