For my 25th birthday this year I wore a flower crown made of white roses. Unfortunately I forgot to take step-by-step pictures, but now got the chance to show you how I did it all thanks to my friend Renata who asked me to make one for her. She got invited to her best friends’ graduation party and wanted to wear one and to be able to keep it afterwards, so we opted for artificial flowers. Let’s look at it step by step. /// Para o meu aniversário de 25 anos esse ano eu usei uma coroa de rosas brancas. Infelizmente esqueci de bater fotos do passo a passo na época, mas agora tive a chance de mostrar para vocês, pois a minha amiga Renata pediu para eu fazer uma para ela. Ela tinha um convite para a formatura da melhor amiga dela e queria usar uma coroa que pudesse guardar depois, então optamos por flores artificiais. Vamos olhar o passo a passo.
Above and below you see the materials I used: artificial flowers, florist wire, thin wire, combination pliers and a velvet ribbon. /// Acima e abaixo você vê o material que usei: flores artificiais, arame de florista, arame fino, alicate e fita de veludo. Measure you head with the florist wire and twist the remaining ends around each other. Place on top of your head to be sure of the size. If in doubt, always make it a little bigger. /// Mede sua cabeça com o arame de florista e torce as pontas que sobram. Coloque na cabeça para ter certeza do tamanho. Na dúvida, sempre faça ela um pouco maior. Clean the stems from leaves and everything you don’t want in your crown and clip the smaller flowers into clusters. That way it’s easier to fill any holes with them later. /// Limpe os talos tirando folhas e tudo que você não quiser na sua coroa e corta em pequenos grupos as flores que depois vão preencher aberturas. Start with the flowers that will sit in the middle right above your forehead. Place them on the wire and twist the stems. The wire inside their stems will make this a lot easier. Cut parts of stems that you think are too long. 10cm are usually enough. Keep adding flowers on both sides (and on top if you want a bigger, more chubby crown). /// Comece com as flores que irão sentar no centro logo acima da sua testa. Sente elas no arame e torce os talos. O arame dentro dos talos vai facilitar bastante esse trabalho. Corte partes dos talos que você achar compridos demais. 10cm geralmente são o suficiente. Continue acrescendo flores dos dois lados do centro (e em cima caso quiser uma coroa maior e mais gordinha). Once you a done with the main flowers, start adding the smaller clusters, leaves and berries in between and on the sides. For that it helps cutting short pieces of the thin and flexible wire. Stick them through from the front to the back and secure by twisting around the base. Once you’re done, all sides look even and all the flowers are well secured the only step left is the ribbon for a pretty finish. /// Quando terminar com as flores principais, comece adicionar as flores menores, folhas e bagas nas aberturas e nas laterais. Para facilitar, corte pequenos pedaços do arame fino e flexível. Atravesse da frente para trás e segura torcendo em volta da base. Assim que você terminar, todos os lados parecem iguais e as flores estão bem seguras o ultimo passo é a fita para dar um acabamento bonito. Wrap the ribbon around what appears of the green florist wire all the way from one side to the other and secure both ends with a few needle stitches. /// Enrole a fita em volta do que ainda aparece do arame de florista, de um lado até o outro e segure com alguns pontos. Voilá, there you have your never aging flower crown. You can play around with all different kinds of colours, leaves and other details. Below is a picture of Renata and her friend Mariana at the party. /// Voilá, sua coroa que nunca envelhece. Você pode brincar com as varias cores, folhas e outros detalhes. Abaixo uma foto da Renata com sua amiga Mariana na festa. If you have any more questions or want to order a flower crown, just leave a comment. /// Se você tiver alguma dúvida ou quiser encomendar uma coroa, deixe um comentário. Photos by Renata Cechinel
Love for Food
2013-01-04