Yesterday I had the pleasure of getting to know a new bistro/wine bar here in Floripa: La Cave. The charming Isadora Gomes Rubim, one of four owners, greeted us and explained a little bit about their idea of opening a bar au vin that also serves tapas. Something they had come across a lot in Europe, but hasn’t been explored much here in south Brazil. The space is sophisticated and beautifully designed, the kitchen serves a very thought through variety of tapas for fair prices and the wine menu offers something for everyone. Except beer. But that’s what you would expect from a Vin|Champagne|Gastro Bar, right? If you are into neither, you’ll still get a Heineken, but in the future you might want to come here for the food rather than for some malt. We ordered a little bit of everthing and I loved the way they displayed the food, a real feast for the eyes. Chef Nelson Valbuena uses local ingredients as well as imported products for his colorful tapas that majestically sit on dark stone plates. And as for the wine, you can choose between a glass or the whole bottle and on a hot summer night like we had yesterday, a chilled glass of white wine really rounded everything up perfectly. /// Ontem tive o prazer de conhecer um novo bistrô/bar de vinho aqui em Floripa: o La Cave. A charmosa Isadora Gomes Rubim, uma de quatro sócios, nos recebeu e explicou um pouco sobre a ideia deles de abrir um bar au vin que também serve tapas. Algo que eles haviam encontrados bastante na Europa, mas que ainda não foi muito explorado aqui no sul do Brasil. O espaço é sofisticado e tem um design lindo, a cozinha serve uma variedade bem pensada de tapas com preços justos e a carta de vinhos oferece um pouco de tudo. Menos cerveja. Mas isso era de se esperar de um Vin|Champagne|Gastro Bar, certo? Se você não curte vinho ou espumante, tem Heineken para te salvar, mas no futuro você talvez vai querer voltar mais pela comida do que pela cevada. Nos pedimos um pouco de tudo e eu amei o jeito que eles apresentam a comida, uma verdadeira festa para os olhos. Chef Nelson Valbuena usa tanto ingredientes locais quanto importados para suas tapas coloridas que majestosamente sentam em cima de tabuas escuras. E em relação ao vinho, você pode escolher entre uma taça ou a garrafa toda e numa noite quente igual fez ontem, uma taça gelada de vinho branco realmente arredondou tudo perfeitamente. After all these pictures I really don't need to tell you that everything was out of this world delicious. /// Após todas essas fotos eu não preciso dizer que tudo foi delicioso, fora desse mundo né. Segue descrição dos pratos acima e valores.
Amuse-Bouche: Seleção de pequenos aperitivos do chef | R$30
Polvo com batatas ao vapor estilo mediterrâneo, com delicado toque de azeite de oliva, sal de Guerrande e pimenta caiena suava | R$15
Tartar de filet mignon com purê de batatas e molho do chef | R$24
Mini brochete de filet mignon, tomate cereja, champignon de Paris, cebola roxa e pimentão verde ao molho de 3 mostardas | R$19 La Cave Bar Rua Altamiro Guimaraes, 260 Centro – Floripa Tel. (48) 3037 2828