This has been my favorite summer drink ever since I went to Germany in August. Light, fruity and chilled. I know that it’s now technically fall, but Saturday was so mild, I decided to make some for my mother in law. Went great with our mothers day lunch! The elderflower syrup is a bit hard to by, but I know that Monin has it in their assortment. For 1 glass: 6 mint leaves, juice of 1/4 lime and another 1/4 for decoration, 1 tablespoon of syrup, 4-5 ice cubes (depending on their size), fill up with a dry prosecco, add a splash of soda and stir so that the syrup won’t sit on the bottom. Serve immediately. /// Esse tem sido meu drink de verão favorito desde que eu fui para a Alemanha em agosto. Leve, frutado e geladinho. Eu sei que teoricamente é outono, mas sábado foi tão agradável, que decidi fazer um drink para minha sogra. Combinou muito bem com o nosso almoço de Dia das Mães. O xarope de flor de sabugueiro é um pouco difícil de encontrar, mas eu sei que a Monin tem ele na sua linha de xaropes. Para 1 taça: 6 folhas de hortelã, suco de 1/4 limão e mais 1/4 limão de enfeite, 1 colher de chá de xarope, 4-5 cubos de gelo (dependendo do tamanho), completa com um prosecco ou espumante brut, adiciona um chuá de água com gás e misture para que o xarope não fique no fundo. Sirva imediatamente.
Enjoy!
Love for Food
2013-05-13