This creamy tomato soup is one of my favorite when it comes to soup. It's ridiculously easy to make if you have a blender or a stick hand blender. You can serve it as the main dish or as an entrée.You will need:
3 cans of peeled tomatoes
A handful of bacon cubes
A handful of diced onions
3 garlic cloves
1 Knorr vegetable cube, dissolved in 1 cup of hot water
Ground pepper
1-2 bay leaves
No need to cut the bacon and onion evenly, it will all get thrown into the blender at the end. So just cut everything into cubes, sauté them in the pot with some olive oil, add garlic, stir it all around for a minute or so. Then add the tomatoes, bay leaves, Knorr fond, pepper and let cook. Inside the pan I usually squeeze the tomatoes with a wooden spoon to burst them open. If you use a pressure cooker, the ingredients will cook in about 15min, if you use a normal pot it will take about 30min. Once done use a blender or stick blender until you get an even creamy soup. Check if it needs more salt (in my experience the bacon usually suffices) and if it cooled down already, heat it up a little more. Also if you want it even creamier, just let a cook a little longer after blending. Before serving put some chopped parsley on each plate, then the soup and top off with a drizzle of olive oil and cream. Buon Appetito! /// Essa sopa cremosa é um dos meus favoritos quando se fala de sopa. É ridiculamente fácil de fazer se você tem um liquidificador normal ou de mão. Você pode servir ela como prato principal ou de entrada. Ingredientes: 3 latas de tomate pelati Uma mão de bacon em cubos Uma mão de cebola em cubos 3 dentes de alho 1 cubo de Knorr Legumes, dissolvido em 1 caneca de água quente Pimenta moída 1-2 folhas de louro Corte o bacon e a cebola sem medo de ser feliz, não precisa ficar bonito, pois vai ser tudo batido no final. Só corte em cubos, dentro da panela dê uma refogada no azeite de oliva, acrescente o alho e espere uns minutos. Depois adicione os tomates, louro, caldo Knorr, pimenta e deixe cozinhando. Dentro da panela costumo amassar os tomates com uma colher de pau. Se você usar uma panela de pressão leva 15min para cozinhar, se for numa panela comum aumenta para 30min. Quando tiver cozido e sem gosto de tomate cru coloque no liquidificador ou utilize o de mão até ficar com uma consistência cremosa. Prove para ver se precisa de mais sal (geralmente o bacon já salga bastante) e se já esfriou, dê mais uma esquentada. Se preferir a sopa mais cremosa ainda é só deixar cozinhando mais um pouco. Antes de servir coloque um pouco de salsa picada em cada prato, depois a sopa e finalize com um pouco de azeite e uma colher de creme de leite. Buon Appetito!